В Україні стартували практичні заняття для мобільних бригад з вакцинації від COVID-19

Новини
Вакцина проти COVID-19 на пакувальному заводі компанії Sinovac Research and Development в ПекініФото: Сіньхуа

Практичні заняття мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech і AstraZeneca почалися в Україні минулого понеділка.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з повідомленням, це другий етап навчання, який організовує Бюро ВООЗ в Україні спільно з Центром громадського здоров’я. Перший – онлайн-тренінги – деякі з членів мобільних бригад вже пройшли.

До кінця тижня практичні заняття відбудуться мінімум по дві мобільні бригади з кожної області. До того ж, одна мобільна бригада буде вивчати спосіб використання, введення і особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, а інша – AstraZeneca.

Також вакцину для профілактики COVID-19 від компанії Pfizer подали на реєстрацію в Україні.

Як повідомили в Державному експертному центрі МОЗ (ДЕЦ), ця вакцина стала третьою, заявки на реєстрацію яких подано в Україні, пише Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні до «Єдиного вікна» МОЗ подано заяву про держреєстрацію вакцини Comirnaty виробництва «Пфайзер Менюфекчуринг Бельгія» під зобов’язання для екстреного медичного застосування. Заявка була оперативно зареєстрована і сьогодні ж передана ДЕЦ для здійснення експертної оцінки та перевірки реєстраційних матеріалів. Зараз ми всі докладаємо максимум зусиль для того, щоб українці швидше отримали доступ до найкращих європейських вакцин», – повідомив директор ДЕЦ Михайло Бабенко.

Він також нагадав, що зараз в ДЕЦ знаходяться ще дві заявки на реєстрацію вакцин від COVID-19 під зобов’язання для екстреного медичного застосування: вакцина «Kovisheld» виробництва «Серум Інститьют оф Індія» і вакцина CoronaVac виробництва «Сіновак Лайф Саєнсиз» (Китай).

  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у вівторок заявив, що українці будуть вакцинуватися безпечними зареєстрованими в країні вакцинами. За словами Степанова, на ринок України будуть допущені вакцини, які мають проміжні результати третьої стадії клінічних випробувань.
  • МОЗ планував почати вакцинацію проти COVID-19 із використанням двох вакцин – виробництва Pfizer/BioNTech (117 тис. доз, які будуть отримані в рамках механізму COVAX) і AstraZeneca (1 млн доз за прямими закупівлями за кошти державного бюджету та 2,2-3,7 млн доз, отриманих у рамках COVAX).