Українські військові біля Криму тренувалися виявляти повітряні цілі і знищувати безпілотники умовного противника

Новини

На Херсонщині чергові сили та засоби протиповітряної оборони угруповання військ, які захищають південь України, провели тренування з виявлення повітряних цілей і знищення ударних безпілотних апаратів умовного повітряного противника.

Про це на сторінці повідомляє Командування об’єднаних сил ЗСУ.

Тренування проведено за наказом командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, з метою вдосконалення готовності підрозділів виконувати завдання за призначенням.

«Розрахунки зенітно-ракетних комплексів «Оса-АКМ» вчасно здійснили марш на стартові позиції, розгорталися на місцевості, виявляли, класифікували та супроводжували умовні повітряні цілі. У даному випадку це були ударні безпілотні летальні апарати. При їх підході на дистанцію ураження – вони були умовно знищені розрахунками ЗРК», – зазначив командувач генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, тренування пройшло в умовах моделювання повітряної обстановки з практичним відпрацюванням дій операторів систем управління зброєю.

«Військовослужбовці вчергове відпрацювали алгоритм дій з бойового застосування зенітно-ракетних комплексів при відбитті атаки противника, а також продемонстрували свої навички та вміння будувати багаторівневу систему протиповітряної оборони в районі виконання бойових завдань», – підкреслив командувач.

  • У Херсонській області неподалік окупованого Криму підрозділи об’єднаних сил Збройних Сил України разом з СБУ провели навчання з протидії диверсійно-розвідувальним групам.