У Криму хочуть забудувати елітними котеджами виноградники «Золотої Балки» в Балаклаві

Новини

На місці діючих виноградників «Золотої Балки» в Балаклаві можуть з’явитися люксові котеджі.

На сайті уряду Севастополя опубліковано акт державної історико-культурної експертизи за підсумками огляду ділянки, де планують побудувати люксові котеджі з видом на Балаклавську бухт, повідомляє видання «Примечания».

«Девелоперский проект займе 18,7 гектарів. Велика частина площі накладається на діючі виноградники. На сайті ZB Village оголошений продаж квартир для багатіїв в мальовничих околицях Балаклавської бухти.

Археологи повинні були перевірити, чи представляє ділянку інтерес для науки. Для цього вони з’їздили в листопаді експедицію, вирили 20 шурфів, але нічого цікавого не знайшли.

Судячи з усього, будівництва залишилося чекати не довго», – пише видання.

Як пише видання «Компанія», забудовник – «ЗБ Строй», 99% якого належить «Агрофірмі «Золота балка» і 1% – директору ще однієї «дочки» «АЗБ», компанії «Локо Чимбай Вайнері», Андрію Синиці.

  • Як повідомлялося, в кінці березня 2014 роки так званий «Госсовет Крыма» «націоналізував» 131 компанію агропромислового комплексу, серед яких державні Інститут виноградарства і вина «Магарач» (з агрофірмою і заводами), НВАО «Масандра», до складу якого входять Головний завод і дев’ять радгоспів-заводів, і завод шампанських вин «Новий Світ».
  • У 2020 році прокуратура АРК направила до МКС ще одне інформаційне повідомлення, у якому зафіксовані факти захоплення в окупованому Криму приватного майна 3952 громадян України, право власності яких було порушено.
  • За підрахунками Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), Росія незаконно конфіскувала в окупованому Криму 4575 українських державних і приватних об’єктів нерухомості.

Читайте також матеріал ЦЖР Вино для самодержця: чия тепер «Масандра»