Байден продовжив санкції щодо РФ, введені в 2014 році через окупацію Криму

Новини
санкции
Фото: УНІАН

Президент США Джо Байден продовжив санкції проти Росії, введені в 2014 році через окупацію Криму.

Про це повідомляється на сайті Білого Дому.

Президентський указ №13660 від 6 березня 2014 року підписаний Бараком Обамою і вводить надзвичайні економічні обмеження щодо Росії і її окремих громадян.

Документ передали в Конгрес США на затвердження.

«Дії і політика Росії, які стали причиною введення санкцій, продовжують створювати надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці США. З цієї причини надзвичайний акт, оголошений 6 березня 2014 року, і заходи, прийняті для його реалізації, повинні продовжувати діяти і після 6 березня 2021.

Отже, відповідно до Національного закону про надзвичайні ситуації, президент продовжує на 1 рік національну надзвичайну ситуацію, оголошену виконавчим указом 13660», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • Санкції проти Росії через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.
  • 25 лютого 2020 року президент Сполучених Штатів Дональд Трамп продовжив ще на рік пакет санкцій, введених США в 2014 році проти Росії за незаконну окупацію і анексію Криму.
  • Детально про те, як санкції США, ЄС і України впливають на сектори економіки окупованого РФ Криму і які схеми їх обходу придумали росіяни, читайте і дивіться в матеріалах спецпроекту Центру журналістських розслідувань «Як працюють кримські санкції».