Трамп продовжив ще на рік санкції США проти Росії через окупацію Криму

Новини
Президент США Дональд Трамп Фото: Reuters

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп продовжив ще на рік пакет санкцій, введених США в 2014 році проти Росії за незаконну окупацію і анексію Криму.

Про це йдеться в повідомленні президента США, оприлюдненому на сайті Білого дому.

У документі наголошується, що санкції проти Росії були введені указами президента в 2014 році і доповнені в 2018 році в зв’язку з тим, що «дії і політика уряду Російської Федерації, включаючи спробу незаконної анексії Криму і застосування сили в Україні, продовжують підривати демократичні процеси і інститути в Україні; загрожують її миру, безпеці, стабільності, суверенітету і територіальної цілісності; і сприяють незаконному привласненню її активів».

«Дії і політика, зазначені в цих виконавчих указах, продовжують створювати виняткову і надзвичайну загрозу національним інтересам і зовнішній політиці Сполучених Штатів. З цієї причини оголошене 6 березня 2014 року національний надзвичайний стан і заходи, схвалені в цей день, а також 16 березня 2014 року, 20 березня 2014 року, 19 грудня 2014 року та 20 вересня 2018 року з метою врегулювання питань, пов’язаних з цим надзвичайним станом, мають залишатися чинними після 6 березня 2020 року. Тому, відповідно до розділу 202 (d) Закону про надзвичайні положеннях (50 U.S.C. 1622 (d)), я продовжую на один рік національний надзвичайний стан, оголошений виконавчим указом №13660», – йдеться в повідомленні Трампа.

Цей документ має бути опублікований в Федеральному реєстрі офіційних документів США і переданий Конгресу.

Нагадаємо:

  • Санкції щодо РФ через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.
  • 4 березня 2019 року президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік пакет санкцій, введених указами як попереднього президента Барака Обами, так і нинішньою адміністрацією Білого дому, проти Росії за незаконну окупацію і анексію Криму.