В Україні почалась третя хвиля епідемії, можливий локдаун – Шмигаль

Новини
карантин
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль Фото: YouTube

В Україні почалась третя хвиля епідемії COVID-19, яка може призвести до чергового локдауну. Близька до критичної зараз ситуація у ще кількох західних областях і Києві.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Вже зараз очевидний факт, що у нас розпочалась третя хвиля пандемії. Уже в Івано-Франківській області і Чернівецький запроваджено дуже жорсткі обмеження. Ще кілька областей на підході. Якщо ситуація буде погіршуватись, якщо ми будемо бачити, що медицина не справляється, то мабуть у нас не буде іншого виходу, ніж запровадження жорсткого карантину такого типу, який ми уже переживали. Я б дуже цього не хотів», – сказав Шмигаль.

Прем’єр пояснив, що процес вакцинації дуже тривалий, і щоб уникнути жорсткого локдауну, населення мусить дотримуватись карантинних рекомендацій, носити маски тощо.

1 березня в Україні відкрили запис на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу.

  • Кореспонденти ЦЖР знову побували на КПВВ «Чонгар» і виявили нездатність різних органів влади у організації експрес тестування на COVID-19. Щодня через КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» проходять в середньому до 400 людей і тільки в середньому 50 із них проходять тестування. Причому тести є – але їх нікому робити. Медиків із місцевих установ треба підвозити, що не завжди вдається, та й працюють вони тільки до 16 години у робочі дні. Подробиці у сюжеті Світлани Єрещенко і Микити Панасенка у програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська).