Російській фотомоделі та актрисі на три роки заборонили в’їзд в Україну через відвідування окупованого Криму

Новини

Російській фотомоделі та актрисі на три роки заборонили в’їзд в Україну через незаконне відвідування тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомила Державна прикордонна служба.

Росіянка прилетіла в аеропорт «Бориспіль» ввечері 3 березня рейсом із Мінська. З її слів в Україну вона їхала з приватною метою.

Під час оформлення прикордонники встановили, що жінка неодноразово порушувала українське законодавство – не дотримувалась порядку в’їзду-виїзду до окупованого Криму.

Кілька разів іноземка, яка є російською фотомоделлю та актрисою, незаконно потрапляла на український півострів, де перебувала з метою відпочинку. На тимчасово окуповану Росією територію України вона в’їжджала і автівкою через Керченський міст і авіарейсом.

Через порушення законодавства громадянка Російської Федерації не змогла перетнути державний кордон України та отримала від прикордонників заборону в’їзду в країну терміном на 3 роки.

Зворотним рейсом вона вилетіла в Мінськ. За інформацією українських ЗМІ, це Олена Галіцина.

11 лютого Міністерство культури та інформаційної політики внесло до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, п’ятьох учасників «Хору Турецького» та двох російських акторів, які знімались у пропагандистському фільмі «Крим».

Нагадаємо:

  • Про те, хто і як формує так званий «чорний список» – перелік іноземних діячів, які створюють загрозу національній безпеці України, що є підставою для заборони їм в’їзду в нашу країну, читайте в матеріалі ЦЖР «Чорний список», сіра політика і правової туман.
  • У січні 2021 року Мінкульт за поданням СБУ вніс сімох російських артистів до Переліку осіб, які створюють загрозу національної безпеці України. Включення до «чорного списку» – підстава для заборони на в’їзд до України.