США готують комплексну стратегію щодо України, тому перша розмова Байдена та Зеленського відкладається – ZN.UA

Новини
Президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський Колаж: zn.ua

Президент України Володимир Зеленський нервує через те, що досі так і не відбулася його телефонна розмова з американським колегою Джо Байденом.

Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на власні джерела.

«Зеленському переживати через відсутність дзвінка з Вашингтона загалом не варто. За інформацією ZN.UA, американці просто хочуть ґрунтовно підійти до першої розмови: вони готують комплексну стратегію щодо України. Коли її можна буде запропонувати, тоді й відбудеться розмова. Також Білий дім нібито навіть готовий надати нашій країні статус основного союзника поза НАТО. Але поки що стратегія розробляється, всі жорсткі претензії до Києва Вашингтон передає через МВФ та послів «Великої сімки», – пише автор матеріалу Володимир Кравченко.

«Що заважало Володимиру Зеленському зразу ж, із появою першої інформації про ймовірного «крота» в його оточенні, ініціювати екстрене засідання РНБО та проведення спільного розслідування ДБР і СБУ, усунути з посад на час перевірки Єрмака, Демченка та інших учасників наради в президента 24 липня 2020 року, а потім оголосити результати розслідування? Не зробивши цього зразу, Зеленський згаяв час, коли малою кров’ю міг вирішити проблему, і погіршив ситуацію. І Зеленський після цього дивується, чому Україна ще не в НАТО і збирається поставити це запитання Байдену! Відкрита ж ДБР у вересні минулого року справа стала запізнілим кроком, а розслідування поки що не привело до якихось значимих результатів», – повідомляє ZN.UA.

Президент США Джо Байден продовжив санкції проти Росії, введені в 2014 році через окупацію Криму.

Нагадаємо:

  • Санкції проти Росії через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.
  • 25 лютого 2020 року президент Сполучених Штатів Дональд Трамп продовжив ще на рік пакет санкцій, введених США в 2014 році проти Росії за незаконну окупацію і анексію Криму.
  • Детально про те, як санкції США, ЄС і України впливають на сектори економіки окупованого РФ Криму і які схеми їх обходу придумали росіяни, читайте і дивіться в матеріалах спецпроекту Центру журналістських розслідувань «Як працюють кримські санкції».