У Києві проходить марш жінок – за рівність прав і проти насильства

Новини
Фото: hromadske.ua

У центрі Києва 8 березня проходить Марш жінок – акція під гаслом «У пандемії – жіноче обличчя», покликана привернути увагу до проблем рівності прав жінок і чоловіків та домашнього насильства.

Пряму трансляцію події веде телеканал hromadske.

Організатори акції стверджують, що пандемія коронавірусу особливо негативно вплинула на жінок: зріс рівень домашнього та ультраправого насильства; жінки становлять більшість працівників соціальної та медичної сфер; вони вимушені в умовах локдауну поєднувати хатні справи, догляд за дітьми й роботу тощо.

Учасниці та учасники акції вимагають ратифікувати Стамбульську конвенцію – документ, головною метою якого є попередження насильства проти жінок та захист постраждалих. Вони також виступають за збереження соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу та безпечні умови праці для жінок, які зайняті у сферах із високим ризиком зараження COVID-19.

Одночасно з Маршем жінок на Михайлівській площі відбувається контракція «Операція порятунку феміністок», яку організовала громадська організація «Традиція та порядок». Вони виступають проти ратифікації Стамбульської конвенції й легалізації секс-роботи, а також закликають заборонити аборти.