Гранатомети та міномети: На Донбасі окупанти продовжують порушувати режим припинення вогню

Новини
Фото: facebook.com/otueast

На Донбасі минулої доби та з початком поточної російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС ) та обстрілювати українські позиції з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Протягом минулої доби, 8 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту Луганське, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», загарбники за допомогою ручного протитанкового гранатомета здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2», – йдеться у повідомленні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї та селища Піски окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Поруч населеного пункту Опитне російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручного протитанкового гранатомета та автоматичного станкового гранатомета, а у передмісті Золоте-4 – ще й зі стрілецької зброї. До того ж, в районі селища Лебединське противник обстрілював українські позиції зі станкового протитанкового гранатомета.

«На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед українських воїнів немає», – заначили в штабі.

Від початку поточної доби, 9 березня, було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.

Зокрема, поблизу населеного пункту Красногорівка противник використав міномет 82-го калібру, а неподалік Пісків збройні формування РФ відкривали вогонь зі стрілецької зброї. На провокаційні дії противника українські бійці реагували вогнем у відповідь.

«Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ», – вказали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 5 березня на Донбасі поблизу Мар’їнки внаслідок обстрілів російськими окупантами українських позицій отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України.