«Влада» Сімферополя передали частину мусульманського кладовища християнському, Муфтіят, який співпрацює з окупантами, мовчить

Новини
Мусульманське кладовище «Абдал» в Сімферополі, листопад 2020 року Фото: YouTube Crimean Tatars

В окупованому Криму «міська адміністрація» Сімферополя забрала частину землі мусульманського кладовища «Абдал» і передала її розташованому поруч християнському кладовищу, на якому вже майже не залишилося вільного місця. При цьому керівництво Духовного управління мусульман Криму, яке співпрацює з окупаційною «владою», відмовчується.

Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов на своїй сторінці в Facebook.

«Мусульманське кладовище Абдал урізали на кілька гектар. Новий, правда ще недобудований, паркан відокремить за різною інформацією від 3 до 7 га землі мусульманського кладовища в Сімферополі на користь сусіднього християнського», – написав Джелялов.

За його словами, ще в жовтні 2020 року з’явилася інформація, що місце на християнському кладовищі закінчується і «влада» Сімферополя «взялася активно вирішувати питання». Зокрема, було визначено ділянку землі площею близько 100 га на північ від Сімферополя для нового християнського кладовища. Однак, щоб його там облаштувати, необхідно було виконати низку адміністративних процедур, в тому числі викуп земельних ділянок у приватних осіб. На все це, за словами представників «влади» міста, було півроку часу, поки місць на діючому кладовищі зовсім не залишиться.

«Здавалося б, часу цілком достатньо. Не кажучи вже про те, що незрозуміло, чому за цю проблему не взялися раніше. Адже порахувати скільки поховань ще можна зробити нескладно. Мені здається, вже тоді влада вирішила запозичити землі сусіднього мусульманського кладовища. Восени 2020 року керівництво Сімферополя відвідало кримський Муфтіят і повідомило, що оскільки з 12 га мусульманського Абдала використовується лише третина, місто має намір забрати 7 (!) га, пообіцявши надалі компенсувати ці землі на новому місці. І ось паркан будується. Адже коли мова йде про черговий бізнес-проект, влада швидко вирішує питання з землею», – зазначив Джелялов.

Він нагадав, що похорон є прибутковим бізнесом.

«Але поки нове кладовище відкриється, гектари, що залишилися на старому кладовищі, стануть золотими. Тому чому б не забрати їх у сусідів. Головне частіше повторювати про міжнаціональний мир та злагоду на уроках «Росія Кримом приростала, слов’ян рятуючи» … Муфтіят публічно на цю тему з поясненням своєї позиції, рішення, згоди або незгоди не висловився», – додав перший заступник голови Меджлісу.

Він також опублікував відео паркану, яким вже відокремили частину мусульманського кладовища в Сімферополі.

Нагадаємо: