ЗСУ провели навчання зі знищення повітряного десанту окупантів

Новини

Підрозділи десантно-штурмових військ ЗСУ провели навчання з відбиття атаки повітряного десанту окупантів.

Як повідомляє командування ОС, підрозділи підняті по тривозі вийшли на позиції, зайняли оборону, зупинили наступ умовного противника в глиб території і знищили його.

«Під час заходів бойової підготовки, з особовим складом підрозділів десантно-штурмових військ, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, проведено тренування з відбиття нападу повітряного десанту умовного противника».

Як наголосив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, подібні заняття з підрозділами протидесантного резерву відбуваються щотижня та спрямовані на підтримання навченості та злагодженості військовослужбовців, які несуть бойову службу на півдні України.

«Цього разу, після отримання раптового сигналу воїни-десантники спільно з групою вогневої підтримки швидко здійснили марш, відбили та зупинили наступ в глиб нашої території сил та засобів десанту умовного противника, а також просунулись на панівні висоти та зайняли оборону», – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, незабаром, згідно плану бойової підготовки, десантники братимуть участь у тренуваннях із залученням інженерних підрозділів, артилерії та армійської авіації.

  • Українські десантники в березні проведуть навчання поблизу адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом з метою вдосконалення спроможності вчасно та адекватно реагувати на військову небезпеку як з повітря, так і з морського узбережжя.