Дружина заарештованого в Криму Владислава Єсипенка звернулася за допомогою до Зеленського та в МЗС України

Новини

Дружина заарештованого в окупованому Криму позаштатного співробітника Радіо Свобода Владислава Єсипенка Катерина звернулася за допомогою до МЗС України і президента України Володимира Зеленського.

Про це вона повідомила на прес-конференції в Києві.

«Я дружина незаконно затриманого на території Криму журналіста проекту Крим.Реаліі Владислава Єсипенка. Затримання мого чоловіка є незаконною акцією, оскільки Влад на території Криму займався журналістською діяльністю. Це визнано всіма інституціями, усіма демократичними країнами світу. До Криму Влад їздив, тому що ми колись ще при Україні там жили», – розповіла Катерина.

Екатерина Есипенко

За її словами, родина Єсипенка виїхала з Криму після окупації в 2015 році.

«Влад з журналістикою знаком давно, це було як хобі. Просто не було часу займатися так, як він хотів. Він не є професійним журналістом», – розповіла Катерина Єсипенко.

У Києві проходить прес-конференція під назвою «Бути журналістом – не злочин. Владислав Єсипенко – новий політв’язень в Криму», присвячена затриманню і арешту в Криму фрілансера Радіо Свобода.

  • ФСБ оприлюднила відео затримання громадянина РФ, який нібито працює на спецслужби України, в його машині знайшли «саморобну бомбу». Про затримання ЗМІ повідомляли ще 12 березня: співробітники ФСБ затримали двох учасників акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Мешканка Алушти Єлизавета Павленко і уродженець Кривого Рогу Владислав Єсипенко, які покладали квіти до пам’ятника Шевченку, перестали виходити на зв’язок увечері 10 березня. Проти Єсипенко завели кримінальну справу. Суд заарештував його на два місяці.
  • Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом затримання і арешту в Криму Владислава Єсипенка. МЗС України вимагає допустити до затриманого в Криму Владиславу Єсипенку незалежного адвоката.