На КПВВ «Станиця Луганська» люди торгують місцями в черзі на здачу безкоштовного тесту на COVID-19

Новини
КПВВ «Станиця Луганська» Фото: Facebook Восток SOS

На КПВВ «Станиця Луганська» безкоштовне експрес-тестування на COVID-19 на пункті пропуску залишається недоступним для більшості бажаючих отримати цю послугу. На самому КПВВ немає ніяких покажчиків або стендів з інформацією про місце та умови безкоштовного тестування, люди самостійно знаходять вагончик, де його роблять. Уже є «ділки», які пропонують зробити безкоштовний тест без довгого очікування всього за 300 гривень.

Як пишуть в телеграм-чаті «Додому в Луганськ. Шляхи вирішення», біля цього вагончика завжди величезна черга. Експрес-лабораторія працює з 8 до 15 годин. За цей час медики встигають зробити близько 40 тестів. Хоча результат тестування готові через 15 хвилин, щоб зробити сам тест люди стоять близько 4-х годин в черзі.

«Але, де є черга, там завжди (принаймні на КПВВ у Станиці) з’являються люди, які продають місця в цій черзі. Я дізналася – 300 грн. Сказав всіх розжене і точно я пройду. Все схвачено, одним словом. По голосу одразу чутно – місцевий. Молодці в принципі все. Де є попит – буде пропозиція! Якби не платили самі ж!», – розповіла луганчанка.

Як повідомлялось, 24 лютого2021 року представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі від України Сергій Гармаш заявив, що на Донбасі окупаційні «адміністрації» в так званих «Л-ДНР» вже готують механізм, за допомогою якого будуть обмежувати пересування людей через КПВВ на лінії розмежування, навіть коли пандемія коронавірусу завершиться.

Нагадаємо:

  • 10 листопада 2020 року Україна відновила роботу семи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі: «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське» в Донецькій області, а також «Станиця Луганська» та нові КПВВ «Щастя» і «Золоте» в Луганській області. Однак працюють лише два КПВВ – «Станиця Луганська» і «Новотроїцьке», інші бойовики блокують.
  • За даними правозахисників, як миниму до кінця квітня окупаційні адміністрації в ОРДЛО не мають наміру відновлювати нормальний режим роботи КПВВ на лінії розмежування, який існував до введення карантинних обмежень. Окупанти прагнуть, щоб жителі ОРДЛО менше їздили на підконтрольну територію України і більше в Росію.
  • Нардеп Муса Магомедов заявив, що незаконні угруповання «Л-ДНР» не відкривають КПВВ на лінії зіткнення на Донбасі, оскільки заробляють на переведенні в готівку пенсій жителів ОРДЛО, які не можуть виїхати з окупованої території, щоб їх отримати самостійно.