Прокуратура АРК затримала ще одного учасника шахрайської схеми з продажу нерухомості у Криму

Новини

Прокуратура АРК затримала ще одного учасника шахрайської схеми з продажу нерухомості в окупованому Криму. Раніше під час оформлення купівлі-продажу майна та отримання від «покупця» 85 тисяч доларів США двох учасників шахрайської схеми було затримано.

«За процесуального керівництва прокуратури автономії, слідчими ГУНП в АР Крим та м. Севастополя затримано третього учасника шахрайської схеми, який зі спільниками намагався заволоділи грошовими коштами громадянина України у сумі 85 тисяч доларів США, шляхом продажу нежитлової будівлі із використанням підроблених документів на території АР Крим. (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України)», – йдеться в повідомленні прокуратури.

За інформацією відомства, під час досудового розслідування встановлено, що група осіб, з метою заволодіння грошовими коштами громадянина України, підробила документи про право власності на нежитлову будівлю з метою подальшого його «продажу».

«Задля приховання слідів підроблення та у зв’язку з неможливістю перевірки інформації, підозрювані нібито зареєстрували майно на одне з товариств, що знаходиться в АР Крим. Надалі, на основі підроблених документів, підозрювані здійснили фіктивне відчуження майна на користь однієї з учасниць шахрайської схеми та з метою заволодіння грошовими коштами, намагалися здійснити продаж вказаного майна іншій особі. Однак, під час оформлення купівлі-продажу майна та отримання від «покупця» 85 тисяч доларів США, двох учасників шахрайської схеми було затримано та повідомлено про підозри», – повідомили в прокуратурі.

До одного з підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 181 600 грн., до двох інших – домашній арешт.

Прокуратура АРК викрила шахрайську схему з продажу нерухомості в окупованому Криму: під час оформлення купівлі-продажу майна та отримання від «покупця» 85 тисяч доларів США двох учасників шахрайської схеми було затримано. Іншим фігурантам готуються повідомлення про підозру, після чого буде вирішено питання про оголошення їх у розшук.

Нагадаємо:

  • У квітні 2020 року прокуратура АРК разом з Головним управління Нацполіції в АРК і Севастополі повідомили про підозру учасникам організованої групи, які вербували українських моряків для перевезення нелегальних мігрантів.