Верховний Суд залишив без змін вирок про 14 років ув’язнення для ексдепутатки Криму Савченко за держзраду

Новини
Світлана Савченко Фото: vesti-k.ru

Верховний Суд залишив без зміни ухвалу Київського апеляційного суду, який відмовив захисту у поновленні строку на апеляційне оскарження вироку колишньої депутатки Верховної Ради АРК Світлани Савченко, яка сприяла Росії в окупації Криму. Таким чином вирок, яким суд першої інстанції заочно засудив Савченко, яка зараз є «депутаткою Держдуми РФ», до 14 років позбавлення волі за держзраду, набув законної сили.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Як зазначається, скарга адвоката Савченко до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду полягала у тому, що ексдепутатка нібито не була обізнана стосовно вироку суду та, відповідно, її адвокат не зміг вчасно подати апеляційну скаргу.

«Проте, зазначене не відповідає дійсності, оскільки, вже на наступний день після проголошення вироку, Савченко, намагаючись висміяти своє засудження, публічно його прокоментувала у соціальних мережах та ЗМІ. А отже була обізнана стосовно вироку та могла вчасно реалізувати своє право на захист», – зазначили у відомстві.

Верховний Суд визнав ухвалу Апеляційного суду про відмову адвокату в поновленні строку на апеляційне оскарження вироку Савченко належним чином вмотивованою та законною. Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо:

  • 10 грудня 2019 року Святошинський районний суд Києва заочно засудив колишню депутатку Верховної Ради АРК VI скликання Світлану Савченко до 14 років позбавлення волі за вчинення державної зради відповідно до ч.1 ст.111 КК України.