У Збройних силах Росії проходить перевірка боєготовності військ – Міноборони РФ

Новини
Фото: mil.ru

В органах військового управління, з’єднаннях та військових частинах Збройних сила Росії проходять планові контрольні перевірки за зимовий період навчання.

Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, інформує російське військове відомство.

«Відповідно до плану підготовки Збройних Сил в органах військового управління, з’єднаннях та військових частинах почалися контрольні перевірки», – сказав Шойгу.

Він додав, що війська вийшли на полігони для проведення тактичних, тактико-спеціальних і двосторонніх навчань.

За інформацією Міноборони РФ, всього протягом квітня буде проведено 4048 навчань різного масштабу, в тому числі 812 двосторонніх, на 101 полігоні і 520 об’єктах навчально-матеріальної бази.

Навчання проходять на території всіх військових округів РФ і Північного флоту, а також в районах Крайньої Півночі, Курильських островів і на Камчатці.

Перевіркам піддаються всі види і роди військ Збройних Сил Росії. При цьому в Східному військовому окрузі в рамках даних заходів проводиться перевірка комісією Генерального штабу.

Основні розіграші навчально-бойових дій пройдуть на полігонах Цугол і Сергіївський Східного військового округу.

В інших військових округах і на Північному флоті контрольні перевірки проводяться під керівництвом командувачів військами (силами).

Нагадаємо:

  • 30 березня 2021 року головнокомандувач Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що останнім часом з різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять за зимовий період навчання, підтримання бойової готовності та загальної бойової готовності до майбутніх спільним стратегічним навчань «Захід-2021» Збройні Сили РФ здійснюють поступове нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а саме в Брянській, Воронезькій областях і в окупованому Криму.
  • 1 квітня 2021 року Міноборони РФ почало «контрольну перевірку військ» Південного військового округу, який, зокрема, націлений для дій проти України спільно з підрозділами Західного військового округу. У перевірці беруть участь всі з’єднання і військові частини всіх родів військ округу. Всього буде проведено більше 50 навчань, включно з полковим рівнем. В першу чергу російські підрозділи відпрацьовують швидку передислокацію на значну відстань від місць постійної дислокації.