Російські силовики провели чергові обшуки в будинку кримського татарина

Новини

Співробітники російського ФСБ з «Центру з протидії екстремізму» (Центру «Е») провели обшук в будинку Абдуселяма Селяметова в селі Зарічне Сімферопольського району Криму: вилучили всю техніку, релігійну літературу, підручники, а також телефон, системний блок і відеомагнітофон.

Про це повідомляє «Кримська солідарність» з посиланням на адвоката Рустема Кямілева.

За інформацією активістів, Абдуселяма Селяметова в будинку не було, він уже кілька років перебуває за межами Криму, в будинку був тільки його старший син Аділь.

Він повідомив, що співробітники правоохоронних органів прийшли о 05:30, з ними були двоє понятих і один фахівець. Як стверджує Аділь Селяметов, всі співробітники були без масок, права йому не роз’яснювали, постанову на обшук не зачитували.

«Один із співробітників пояснив Аділь, що обшук проводився в рамках слідства у іншій кримінальній справі, пов’язаній з тероризмом. Зокрема, їх цікавила IP-адреса Селяметова і вміст листувань. Що це за справа і яким чином IP-адреса сім’ї Селяметових пов’язаний з ним, ми обов’язково вивчимо», – прокоментував адвокат.

  • О 4 годині ранку 17 лютого в декількох районах окупованого Криму російські силовики прийшли з обшуками в будинки кримських татар. Всього обшуки проходили в будинках 7 кримських татар. Їх затримали. Однак пізніше ФСБ відпустила Абдулоборі Махамадамінова.
  • Прокуратура АРК і Севастополя повідомила про відкриття кримінальних проваджень через ранкові масові обшуки. «Кримінальні провадження розпочато за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканно-сти житла) і ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі). За вказані незаконні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років», – йдеться в повідомленні прокуратури. Досудове слідство проводить кримське управління Нацполіціі в АРК.
  • «Суди» в окупованому Криму заарештували затриманих під час обшуків 17 лютого кримських татар на 2 місяці.