США ввели санкції щодо 6 російських технологічних компаній і 32 юридичних та фізосіб

Новини
санкции

Адміністрація президента США Джо Байдена ввела нові санкції проти РФ за спроби зірвати вибори в США.

Про це йдеться в розпорядженні президента США про блокування майна з урахуванням визначеної шкідливої ​​зовнішньої діяльності уряду Російської Федерації, повідомляє сайт Білого дому.

Фінансові установи США не зможуть брати участь на ринку рублевих облігацій, які Центральний банк Росії та міністерство фінансів випустять після 14 червня 2021 року. США можуть впливати на внутрішній борг Росії, у випадку необхідності.

Під санкції потрапили 6 російських технологічних компаній, які допомагали російським спецслужбам у хакерських атаках проти США .

Із США також висилають 10 російських дипломатів.

Окрім того, казначейство ввело санкції щодо 32 юридичних та фізичних осіб, які намагались вплинути на вибори президента США у 2020 році, та здійснювали інші акти дезінформації.

«Зазначена шкідлива зарубіжна діяльність уряду Російської Федерації – зокрема, зусилля щодо підриву проведення вільних і чесних демократичних виборів та демократичних інституцій у США та їх союзниках та партнерах; залучення та сприяння зловмисній діяльності, що підтримує кібератаки проти США та їх союзників та партнерів; сприяння та використання транснаціональної корупції для впливу на іноземні уряди; проведення екстериторіальної діяльності, спрямованої на дисидентів або журналістів; підриву безпеки в країнах і регіонах, важливих для національної безпеки Сполучених Штатів; і порушення усталених принципів міжнародного права, включаючи повагу територіальної цілісності держав – становлять незвичну і надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США. Цим я оголошую надзвичайну ситуацію в країні для подолання цієї загрози», – йдеться в розпорядженні.

Нагадаємо:

  • 2 березня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти сімох російських урядовців, проти п’ятьох з яких ЄС і Великобританія раніше запровадили санкції за їхню роль в отруєнні Навального, і двох, проти яких ЄС запровадив санкції у відповідь на арешт і ув’язнення Навального. Міністерство торгівлі США додло 14 юридичних осіб до санкційного списку через їх діяльність із поширення і підтримки російських програм зброї масового знищення та хімічної зброї.