У Криму ФСБ провела черговий обшук в будинку кримських татар

Новини
Мікроавтобус співробітників ФСБ біля будинку Сейрана Таймазова в селі Курське Білогірського району Криму, 20.04.2021 Фото: facebook.com/crimeansolidarity

В окупованому Криму співробітники ФСБ 20 квітня провели обшук в будинку кримського татарина Сейрана Таймазова в селі Курське Білогірського району. Таймазов з 2016 року не живе в Криму, в будинку проживають його батьки.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

За інформацією активістів, обшук в будинку Сейрана Таймазова по вулиці Зарічній, 71, почався о 14:00. В домоволодінні знаходяться тільки батьки Таймазова.

Слідчі дії проводили співробітники ФСБ.

Громадського захисника «Кримської солідарності» і активістів на територію двору не пропустили.

«Сам Сейран Таймазов, за словами родичів, з 2016 року не живе в Криму. В ході слідчих заходів нічого вилучено не було вдома. Співробітники ФСБ залишили домоволодіння», – відзначили у «Кримській солідарності».

Нагадаємо:

  • 14 квітня 2021 року співробітники ФСБ з «Центру з протидії екстремізму» (Центру «Е») провели обшук в будинку Абдуселяма Селяметова в селі Зарічне Сімферопольського району Криму: вилучили всю техніку, релігійну літературу, підручники, а також телефон, системний блок і відеомагнітофон. Селяметова в будинку не було, він уже кілька років перебуває за межами Криму, в будинку був тільки його старший син Аділь.