ФСБ заявила про затримання в Севастополі росіянина, який передавав українській розвідці відомості про ЧФ РФ

Новини
Затриманий ФСБ у Севастополі Євген Петрушин Фото: YouTube Вести Севастополь / ФСБ РФ

ФСБ заявила про затримання в окупованому Севастополі громадянина РФ, який нібито збирав і передавав в Головне управління розвідки Міноборони України секретні відомості про діяльність Чорноморського флоту РФ. «Ленінський районний суд» Севастополя заарештував росіянина на два місяці.

Про це повідомляється на сайті ФСБ РФ.

«Федеральною службою безпеки Російської Федерації в м. Севастополі затримано громадянина Росії, який цілеспрямовано збирав і передавав в Головне управління розвідки Міністерства оборони України відомості про діяльність Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави», – йдеться в повідомленні.

ФСБ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.275 КК РФ (державна зрада).

«Ленінський районний суд» Севастополя заарештував росіянина на два місяці.

«21.04.2021 Ленінським районним судом міста Севастополя задоволено клопотання слідчого СУ ФСБ Росії про обрання громадянину Російської Федерації, 1998 року народження, підозрюваного в скоєнні злочину, передбаченого ст. 275 КК РФ, запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на строк 2 (два) місяці (по 19 червня 2021 року включно), з приміщенням в ФКУ СІЗО-1 УФСІН Росії по Республіці Крим і м Севастополю », – йдеться в повідомленні на сайті «суду».

Нагадаємо:

  • 30 липня 2020 року в окупованому Севастополі ФСБ затримала за підозрою в державній зраді військовослужбовця Чорноморського флоту РФ, який нібито передавав секретні відомості Головному управлінню розвідки Міноборони України. Він заарештований.
  • 27 серпня 2020 року ФСБ заявила про затримання в Барнаулі військовослужбовця Ракетних військ стратегічного призначення РФ за «шпигунство» для України.