У Севастополі ФСБ затримала військовослужбовця ЧФ РФ за підозрою в державній зраді

Новини
Скріншот відео затримання ФСБ військовослужбовця ЧФ РФ у Севастополі Фото: YouTube TASS

В окупованому Севастополі ФСБ затримала за підозрою в державній зраді військовослужбовця Чорноморського флоту РФ, який нібито передавав секретні відомості Головному управлінню розвідки Міноборони України. Він заарештований.

Про це повідомляє агентство ТАСС з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ.

«Федеральною службою безпеки в Севастополі затриманий військовослужбовець Чорноморського флоту, який збирав і передавав до Головного управління розвідки Міністерства оборони України відомості, які становлять державну таємницю. ФСБ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 275 КК РФ («Державна зрада»)», – повідомили в російській спецслужбі.

ФСБ також надала відео затримання російського військовослужбовця, який був затриманий на вулиці біля машини, коли спілкувався зі своїм знайомим.

Як повідомляється, «Севастопольської гарнізонний військовий суд» обрав стосовно затриманого військового запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Йому загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо:

  • 15 квітня 2020 року ФСБ заявила про затримання в Криму учасників «української розвідувально-диверсійної групи», в яку нібито входила «російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці» і громадянин України Костянтин Ширінга, якого підозрюють у «здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби». Були порушені кримінальні справи «про державну зраду і шпигунство».
  • Затриманій жінці було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а Ширінгу помістили під варту.
  • В травні Костянтина Ширінгу, якого ФСБ обвинувачує в нібито «шпигунстві», етапували з окупованого Криму до Москви.