Затримані прикордонниками ФСБ біля Криму українські рибалки повернулися до Очакова – Держприкордонслужба

Новини
Затриманий український катер ЯОД-2483, Чорноморське, Крим, 20.04.201 Фото: «Прикордонуправління ФСБ Росії по Республіці Крим»

Українські рибалки, затримані в ніч на 20 квітнян сторожовим кораблем «кримського управління прикордонслужби ФСБ» в Чорному морі біля західного узбережжя окупованого Криму за обвинуваченням в незаконному видобутку камбали-калкан «у виключній економічній зоні РФ», повернулися в порт Очакова Миколаївської області.

Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко виданню Крим.Реалії.

«Зазначу, що саме затримання, наскільки нам відомо, відбулося далеко від узбережжя – це понад 50 морських миль в напрямку від порту Очаків. Самі ж рибалки мали законні підстави на вихід в море, вони мали порт прописки, всі дозвільні документи на вихід в море, документи на вилов риби в Чорному морі, проте, як ми бачимо, ці дії окупаційних органів в Чорному морі – це чергове порушення норм міжнародного морського права і, власне, перешкоджання здійсненню громадянами України промислової діяльності у морі. Як пояснили самі рибалки, вони були доставлені в порт Чорноморське, на них були складені матеріали і, фактично, їх приятгнули до сплати штрафу, після чого їх відпустили», – розповів Демченко.

Нагадаємо:

  • В ніч на 20 квіьня 2021 року сторожовий корабель «кримського прикордонного управління ФСБ» затримав в Чорному морі біля західного берега окупованого Криму український риболовецький катер ЯОД-2483 (порт приписки Очаків) з двома рибалками на борту за незаконний вилов камбали-калкан «у виключній економічній зоні РФ». «Мировий суд» в Чорноморську оштрафував капітана судна за браконьєрство.