ФСБ повідомила про затримання біля Криму українського риболовецького катера. Капітан оштрафований за браконьєрство

Новини
Затриманий український катер ЯОД-2483, Чорноморське, Крим, 20.04.201 Фото: «Прикордонуправління ФСБ Росії по Республіці Крим»

Сторожовий корабель «кримського прикордонного управління ФСБ» затримав в Чорному морі біля західного берега окупованого Криму український риболовецький катер ЯОД-2483 (порт приписки Очаків) з двома рибалками на борту за незаконний вилов камбали-калкан «у виключній економічній зоні РФ». «Мировий суд» в Чорноморську оштрафував капітана судна за браконьєрство.

Про це повідомляє видання «Крыминформ» з посиланням на прес-службу «Прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим».

«У ніч з 19 на 20 квітня 2021 року прикордонним сторожовим кораблем «Безупречный» Прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим в чотирьох десятках миль на північний захід від мису Прибійний (крайня західна точка Криму) затримано українське рибопромислове судно ЯОД-2483 (порт приписки Очаків, Миколаївська область), яке здійснювало незаконний промисел камбали-калкан у виключній економічній зоні Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на борту знаходилися два члени екіпажу – громадяни України. На судні було знайдено кілька десятків особин риби, більше п’яти кілометрів сіток з вічком від 185 до 220 мм.

Затриманий український катер ЯОД-2483, Чорноморське, Крим, 20.04.201 Фото: «Прикордонуправління ФСБ Росії по Республіці Крим»

Судно супроводили в селище Чорноморське для складання адмінпротоколів та передачі їх до «суду».

«21 квітня Чорноморський мировий суд Республіки Крим визнав капітана судна, 1987 р.н., винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 8.17 КоАП РФ (порушення правил видобутку водних біологічних ресурсів у виключній економічній зоні Російської Федерації) і призначив йому покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 257 тисяч рублів», – додали в прес-службі.

Рішенням «суду» також були конфісковані сітки.

При цьому про подальшу долю двох українських рибалок нічого не повідомляється.

Нагадаємо:

  • 15 лютого в західній частині Азовського моря співробітники «прикордонного управління ФСБ РФ по Республіці Крим» затримали маломірне судно з чотирма громадянами України на борту. Судно вийшло в море села Райнівка Приморського району Запорізької області. У «кримському прикордонного управління ФСБ РФ» стверджують, що українські рибалки займалися незаконним виловом камбали-калкана, не підкорялися вимогам прикордонників, намагались втекти і у них не було документів.
  • Главк Нацполіції в АРК та Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури автономії відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення в Азовському морі прикордонниками ФСБ РФ українського судна з чотирма рибалками на борту.
  • 17 лютого 2020 року «Керченський міський суд» притягнув українських рибалок до адміністративної відповідальності у вигляді адмінарешту на 10 днів.