РФ закриває три райони Чорного моря біля Криму для іноземних кораблів і суден

Новини
Фото: Twitter NATO MaritimeCommand

Росія з вечора 24 квітня закриває для іноземних військових кораблів і державних суден доступ в три райони Чорного моря, які прилягають до окупованого Криму.

Про це повідомляє «РИА Новости» з посиланням на бюлетень Управління навігації і океанографії Міноборони РФ.

Як зазначається, обмеження діятиме з 21:00 24 квітня до 21:00 31 жовтня 2021 року.

На цей час будуть закриті ділянки акваторії уздовж узбережжя між Севастополем і Гурзуфом, район біля берегів Керченського півострова на траверзі Опукського природного заповідника та невелика ділянку біля західного краю Криму.

Як вказали в Міноборони РФ, всі ці зони «розташовані в межах територіальних вод Росії», а їх закриття не «заважатиме судноплавству через Керченську протоку».

Нагадаємо:

  • РФ оголосила про закриття з 24 квітня до 31 жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань. У МЗС України заявили, що такі дії Росії є черговою спробою в порушення норм і принципів міжнародного права узурпувати суверенні права України як прибережної держави, оскільки саме Україна наділена правами регулювати судноплавство в цих акваторіях Чорного моря.