РФ оголосила збори осіб, які перебувають у запасі. Це є більш серйозною загрозою – Бутусов

Новини

Масштабні військові збори росіян, які перебувають у запасі, є більш серйозною загрозою, ніж перекидання російських військ до кордонів України.

Про це пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«Це не менш серйозно, ніж перекидання військ зі сходу РФ. Кадрові частини постійної готовності можна знову і дуже швидко перекинути на позиції, близькі до України, а ось масштабні військові збори запасних – це навіть більш високий рівень загрози», – вказав він.

За словами Бутусова, угруповання наземних бойових військ у Росії невелике – до 130 тис. військовослужбовців. А ось призов громадян, які перебувають у запасі, забезпечує розгортання другого ешелону для великої війни.

«Це аж ніяк не означає, що вони зараз підуть у великий наступ. Росія продовжує тиск і відпрацювання мобілізаційних завдань, щоб у потрібний момент бути готовою атакувати. Велика мобілізація цілком може стати прикриттям невеликої бойової операції або серії таких бойових операцій на фронті на Донбасі. Ось у цьому загроза. Ось заради чого Путін проводить маневри різного рівня», – вважає журналіст.

Головним інструментом російського порядку денного у відносинах з Україною, на думку Бутусова, залишається війна.

«І ніякого миру на горизонті немає. До війни треба готуватися, а у нас нічого подібного до російських маневрів не робиться, на превеликий жаль, ворога в ОП, мабуть, збираються бити пресрелізами …» – підсумував журналіст.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє призивати на військову службу резервістів без оголошення мобілізації у особливий період.

Також читайте інтерв’ю: “Сергій Рахманін: Часу на створення нового центрального органу з управління ТрО вже немає – за вікном війна”.

Нагадаємо: