Зеленський прибув на Херсонщину: відвідає передові позиції на адмінмежі з окупованим Кримом

Новини
Зеленський в Херсоні в червні 2020 року Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку до Херсонської області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Глава держави відвідає передові позиції українських військових на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом, де ознайомиться з оперативною обстановкою та поспілкується з військовослужбовцями.

У Херсоні Президент проведе нараду щодо безпекової ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримським півостровом, у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Одеській та Миколаївській областях.

  • Росія вчергове бряцає зброєю. Перекидає військових і техніку на кордон з Україною і на тимчасово окуповані нею території. У двох південних областях України проводяться позачергові навчання підрозділів територіальної оборони. І це не може не тішити. Але серед бійців тероборони Херсонщини є і особи із відкритою або латентною проросійською позицією. На Херсонщині збори підрозділів тероборони вже майже традиційні, адже область межує з тимчасово окупованим Кримом і має велике стратегічне значення. Як для України – в плані оборони, так і для Росії – в плані агресивної гібридної війни.
  • ЦЖР не міг не звернути увагу на деяких бійців територіальної оборони – відомих на Херсонщині людей, чия позиція може свідчити про протилежні завданням тероборони наміри. Деталі – в сюжеті Альони Ніколової та Петра Коберника Тероборона Херсонщини: соратники Киви – Медведчука.