РФ випустила у Чорному морі ракету «Вулкан», здатну нести ядерний заряд

Новини

Військово-морські сили РФ провели ракетні стрільби в акваторії Чорного моря біля окупованого Криму. Зокрема, по цілі була випущена ракета «Вулкан», здатна нести ядерний заряд.

Про це йдеться на сайті Міноборони РФ.

«Ракетний крейсер (ГРКР) «Москва» Чорноморського флоту (ЧФ) вперше в новій історії виконав ракетну стрільбу в акваторії Чорного моря головним ракетним комплексом корабля «Базальт» ракетою «Вулкан», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що стрільба здійснювалася на дистанції 30 км по мішені, що імітує корабель умовного противника.

Як пише міноборони РФ, морський полігон і прилегла акваторія, де проходили стрільби, були закриті для судноплавства «для забезпечення безпеки». У перекритті району брали участь понад 20 бойових кораблів і суден Чорноморського флоту.

Ракета П -1000 «Вулкан» – надзвукова протикорабельна ракета з дальністю ураження від 700 до 1000 км залежно від ракетної установки. Вага ракети 7000-8000 кг, вага бойової частини – 500 кг. Ракета здатна мати ядерний заряд (ядерна потужність 350 кт).

  • В разі вторгнення РФ до України ціна за таке порушення міжнародного права «буде високою», пропонуючи відключити РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT, так само як і заморозити активи олігархів, близьких до Кремля, йдеться у резолюції Європейського парламенту (ЄП).
  • РФ блокує Керченську протоку, яку вона, всупереч все ще чинній двосторонній угоді між Україною та Росією, фактично окупувала. З 16 квітня аж по 31 жовтня, тобто більше ніж на півроку пройти протокою з Азовського моря до Чорного і в зворотньому напрямку не зможуть жодні  військові кораблі та державні судна, окрім російських – таким є рішення Росії. В першу чергу ця заборона, звісно, стосується українських суден. 
  • Детальніше читайте в матеріалі ЦЖР Окупована протока