Кораблі України і США провели навчання поблизу Одеси

Новини

Упродовж двох днів флагман Морської охорони Держприкордонслужби «Григорій Куроп’ятников» і корабель Берегової охорони США Hamilton відпрацьовували спільні навчання у морі.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

«За задумом навчань відбувалась взаємодія двох прикордонних кораблів із долученням корабля ВМС України «Старобільськ». Екіпажі відпрацювали злагоджені дії тактичної групи з припинення провокацій в морі та відбиття нападу з неба за стандартами НАТО», – йдеться в повідомленні.

При цьому в міністерстві зазначили, що всі елементи навчань – відпрацювання складних елементів маневрування, ухиляння від повітряної атаки та організація протидиверсійної оборони корабля – традиційно відбувалися під спостереженням кораблів РФ.

«Прикордонні кораблі і кораблі ЧФ РФ не просто спостерігали, а створювали додаткові ускладнення для маневрів – оголошували раптове закриття районів для плавання, створювали навігаційну небезпеку та традиційно залишали без відповідей запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації», – констатували в ДПСУ.

  • В Чорному морі три російські кораблі 8 травня намагалися завадити проведенню спільних навчань корабля Морської охорони Держприкордонслужби України «Григорій Куроп’ятников» з кораблем Берегової охорони США HAMILTON.