ВМС ЗС України спільно з береговою охороною США провели тренування в акваторії Чорного моря

Новини

В акваторії Чорного моря проведено тренування типу «PASSEX» із залученням сил і засобів Військово-морських сил Збройних сил України, Берегової охорони США і Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗСУ.

Відзначається, що тренування проводилася з метою посилення рівня безпеки в Чорному морі і підвищення сумісності екіпажів кораблів України і США для виконання спільних завдань у складі багатонаціональних тактичних груп по стандартам і процедурам прийнятими державами-членами та партнерами НАТО.

«Це дуже дієвий іструмент який наближає український флот до стандартів Північноатлантичного альянсу», – наголосив командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Упродовж двох днів флагман Морської охорони Держприкордонслужби «Григорій Куроп’ятников» і корабель Берегової охорони США Hamilton відпрацьовували спільні навчання у морі.

  • В Чорному морі три російські кораблі 8 травня намагалися завадити проведенню спільних навчань корабля Морської охорони Держприкордонслужби України «Григорій Куроп’ятников» з кораблем Берегової охорони США HAMILTON.