Рада призначила Ляшка главою МОЗ, Кубракова – Мінінфраструктури і Любченка – першим віце-прем’єром і главою Мінекономіки

Новини
Фото: Reuters

Верховна Рада призначила Віктора Ляшка міністром охорони здоров’я, Олександра Кубракова – міністром інфраструктури та Олексія Любченка першим віце-прем’єр-міністром – міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Відповідні рішення парламент ухвалив 20 травня на позачерговому пленарному засіданні, повідомляє Укрінформ.

За призначення на посаду голови МОЗ Віктора Ляшка проголосували 262 народних депутата, на посаду міністра інфраструктури Олександра Кубракова – 284 народних депутата, на посаду віце-прем’єра – міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Олексія Любченка – 293 народних депутата.

Віктор Ляшко з березня 2020 року – заступник міністра охорони здоров’я України – головний державний санітарний лікар України. З 2003 по 2010 роки працював в санітарно-епідеміологічній службі Київської області. З 2011 року – директор департаменту санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров’я. З 2013 до 2014 року очолював Київську обласну лабораторний центр СЕС. З 2018 року – заступник генерального директора Центру громадського здоров’я. З грудня 2019 року – заступник міністра охорони здоров’я.

Олександр Кубраков – голова Державного агентства автомобільних доріг України з листопада 2019 року. Він працював в маркетингу протягом 2004-2011 років, зокрема в компаніях «Пріоком», «Київстар» і «Фінанси і Кредит». У різні роки займав посади радника міського голови в КМДА, керівника проектного офісу Міністерства юстиції України, керівника сектора телекомунікацій і IT в Офісі ефективного регулювання.

Олексій Любченко – глава Державної податкової служби з 29 квітня 2020 року. У 2009-2011 роках він вже працював в податковій на посаді заступника голови Державної податкової адміністрації. Також працював в податковій адміністрації в Кіровоградській області, потім очолював податкову адміністрацію Черкаської області. У різні роки займав посади заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, помічника нардепа Віктора Тимошенко, радника голови Державної фіскальної служби, першого віце-президента ПАТ «Украгрохімхолдинг».

Нагадаємо:

  • 18 травня 2021 року Верховна Рада України підтримала подання глави Кабміну про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я, а також звільнила міністра інфраструктури Владислава Криклія і міністра економіки, торгівлі і сільського господарства Ігоря Петрашка, які написали заяви про відставку за власним бажанням.