На Донбасі окупанти знову били по українським позиціям з мінометів та гранатометів

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі минулої доби та з початком поточної російські окупанти знову били по українських позиціях в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Протягом минулої доби, 20 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню», – йдеться у повідомленні.

Неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру. Поблизу Павлополя ворог двічі вів вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл із станкових протитанкових гранатометів у районі населених пунктів Авдіївка, Троїцьке та Мар’їнка, а біля Новоселівки – ще й з великокаліберних кулеметів.

Неподалік селищ Шуми та Гнутове російські окупанти здійснили обстріл у бік позицій наших захисників із автоматичних станкових гранатометів, а біля Пісків – зі стрілецької зброї.

«Втрат серед наших захисників немає. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ», – додали в штабі ООС.

Станом на 7 годину ранку 21 травня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Поблизу Пісків противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів. У передмісті населеного пункту Водяне окупанти застосували у бік позицій українських захисників ручні та станкові протитанкові гранатомети.

Нагадаємо:

19 травня на Донбасі російські окупанти не дотримувались режиму припинення вогню в зоні проведення ООС та били по українським позиціям з гранатометів. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.