На Донбасі снайпер окупантів поранив українського бійця

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі 22 травня ворожий снайпер поранив українського бійця, його стан важкий. Минулої доби в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) внаслідок обстрілів російських окупантів були поранені двоє українських військовослужбовців, ще один отримав бойову травму.

Про це повідомляють оперативно-тактичне угруповання «Схід» та штаб ООС.

«Сьогодні, 22 травня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників. Внаслідок ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення. Воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я воїна – важкий», – йдеться у повідомленні.

На обстріли противника українські захисники відкрили вогонь у відповідь.

На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група Військової служби правопорядку.

Про дії збройних формувань РФ та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

За інформацією штабу ООС, протягом минулої доби, 21 травня, на Донбасі було зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню. Російські окупанти відкривали вогонь по українським позиціям з артилерійських установок 122 калібру, мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів, два військовослужбовці Збройних Сил України отримали поранення та один бойове травмування. Воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу, де їм надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я українських захисників – задовільний», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

  • 20 травня на Донбасі минулої окупанти били по українських позиціях в зоні проведення ООС з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.