16-річна дівчина втекла з «ДНР», перейшовши мінне поле

Новини

Поліція Донецької області взяла під опіку неповнолітню мешканку так званої «ДНР», яка прийшла на лінію розмежування біля смт. Верхньоторецьке.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби МВС.

«Вчора близько 23:00 на позиції Збройних сил України зі сторони так званої «ДНР» біля смт. Верхньоторецьке вийшла 16-річна дівчина. Вона разом з бабусею, яка є її опікуном, проживає у м. Горлівка та має паспорт так званої «Донецької народної республіки». Правоохоронці встановили, що неповнолітня, після відпочинку з друзями, перетнувши мінні поля, свідомо прийшла на лінію розмежування смт. Верхньоторецьке. Вона повідомила про бажання проживати на території неокупованої України», – йдеться у повідомленні.

Неповнолітньою наразі опікується ювенальна поліція Донеччини та соцслужба. Зазначається, що її оглянули медики, тілесних ушкоджень немає.

«З дівчиною працюють психологи. До встановлення всіх обставин неповнолітня перебуватиме у притулку під наглядом поліцейських та працівників органів опіки дітей», – поінформували у міністерстві.

  • Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної прикордонної служби України, від початку 2021-го загальна кількість неповнолітніх українців, яких не пропустили за кордон, уже перевищила 450 осіб, з яких 380 – через відсутність згоди.
  • В ДПСУ наголошують, що для виїзду за кордон неповнолітнім громадянам України потрібен паспортний документ встановленого зразка, а в разі прямування з одним із батьків обов’язковою є наявність нотаріально посвідченої згоди іншого.
  • Торік через неналежне ставлення батьків до організації подорожей у перетині державного кордону на виїзд з України відмовлено майже 1270 неповнолітнім українцям, 1000 з яких – саме через відсутність нотаріально посвідченої згоди другого з батьків.