Окупанти приховано розміщують важке озброєння біля лінії розмежування – розвідка

Новини

Командування російських окупаційних військ продовжує приховано розміщувати 122-мм реактивні системи залпового вогню, гаубиці та самохідні артилерійські установки поблизу лінії розмежування. Крім того, окупанти збільшили інтенсивність тренувань зі стрільби.

Про це під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

«В окремих районах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях командування російських окупаційних військ продовжує приховано розміщувати 122-мм реактивні системи залпового вогню, гаубиці та самохідні артилерійські установки з порушенням домовленостей щодо відведення важкого озброєння. Водночас окупанти активізували підготовку мінометних розрахунків до ймовірного вогневого ураження передових позицій підрозділів Об’єднаних сил», – повідомила речниця.

Крім того, за словами Сальнік, протягом тижня зросла інтенсивність тренувань зі стрільби та управління вогнем гаубичних, гарматних і реактивних артилерійських дивізіонів першого та другого армійських корпусів на полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

  • Російська Федерація через неконтрольовані ділянки державного кордону України перекинула на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях великокаліберні снайперські гвинтівки та понад півтори тисячі тонн пально-мастильних матеріалів.
  • 6 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський та державний секретар США Ентоні Блінкен вказали на значну кількість військових РФ, які розміщуються біля кордонів з Україною, в окупованому Криму та Донбасі. За словами Зеленського, загальний російський контингент, який вкрай повільно зменшується, складає 75 тисяч військових і створює ймовірну загрозу військової ескалації з боку РФ. Блінкен наголосив, що США продовжують ретельно спостерігати за ситуацією.