СБУ затримала агента «МДБ ДНР», який прикривався статусом партнера Управління Верховного комісара ООН

Новини
Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідники СБУ викрили і затримали мешканця Донецької області, який був завербований представниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР», підконтрольного російським спецслужбам, та прикривався статусом партнера Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН).

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

«Оперативники спецслужби встановили, що чоловік обіймав на момент затримання посаду в одній з громадських організацій, яка є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН з питань біженців. На виконання завдань кураторів він здійснював збір та передачу інформації щодо місць дислокації, режиму охорони об’єктів Служби безпеки, Збройних сил, Нацгвардії, ГУР МО та ДПС України на Донеччині, а також переміщення особового складу та військової техніки в районі проведення ООС», – йдеться у повідомленні.

Агент ворожої спецслужби був затриманий згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Викриття проводилось під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Нагадаємо:

  • 9 лютого 2021 року у Миколаєві контррозвідники СБУ викрили та затримали завербованого ФСБ РФ місцевого мешканця, який намагався отримати секретні відомості про технічні розробки та програму використання безпілотних літальних апаратів у Збройних Силах України.
  • 16 лютого 2021 року контррозвідники Служби безпеки України затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів незаконного збройного формування «ЛНР».