Окупанти не припиняють обстріли в зоні ООС: поранений український військовослужбовець

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі минулої доби та з початком поточної російські окупанти продовжили бити по українським позиціям в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) з артилерії, мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів отримав поранення український військовослужбовець.

Про це повідомляє штаб ООС.

«В результаті ворожих обстрілів один військовий зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – середньої тяжкості», – йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби, 17 червня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

Поблизу Пісків противник двічі вів вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Луганського російські окупанти відкривали вогонь із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

У районі Водяного, що на Приазов’ї, ворог тричі обстрілював наші позиції з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік Новотошківського противник здійснював обстріли зі стрілецької зброї. Біля Золотого російські найманці двічі обстріляли українських захисників з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку, 18 червня, зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Золотого противник відкрив вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

Від початку доби бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Про всі факти порушень з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.

Нагадаємо:

  • 16 червня на Донбасі російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню в зоні проведення ООС та бити по українських позиціях з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів осколкове поранення отримав військовослужбовець Збройних сил України.