До порту Одеси зайшли есмінець ВМС Великої Британії Defender та фрегат ВМС Нідерландів Evertsen

Новини
Есмінець ВМС Великої Британії HMS Defender у порту Одеси Фото: АрміяInform

До порту Одеси 18 червня з дружнім візитом зайшли два ракетні кораблі НАТО – есмінець ВМС Великої Британії HMS Defender (D 36) та фрегат ППО ВМС Нідерландів HNLMS Evertsen (F 805).

Про це повідомляє інформаційне агентство Міноборони України АрміяInform.

«В акваторію Одеського морського порту зайшли два бойові кораблі, що входять до складу ескорту британського авіаносця HMS Queen Elizabeth – есмінець ВМС Великої Британії HMS Defender (D 36) та фрегат ВМС Нідерландів HNLMS Evertsen (F 805)», – йдеться у повідомленні.

Фрегат ППО ВМС Нідерландів HNLMS Evertsen у порту Одеси Фото: АрміяInform

HMS Defender вважається п’ятим з шести есмінців 45-ї серії ВМС Великої Британії. Він був спущений на воду у 2009 році. Довжина корабля – 152 м, швидкість – близько 30 вузлів (55 км/год). На есмінці встановлені радіолокаційна станція дальньої дії, зенітна артилерія, а також є можливість для розміщення ракетних озброєнь. Основне завдання, яке виконує есмінець британських ВМС HMS Defender, – захист свободи судноплавства та забезпечення протиповітряної оборони. Тож цей корабель озброєний вісьмома протикорабельними ракетами Harpoon та має 48 зенітних ракет комплексу Sea Viper. У 2019 році корабель HMS Defender виконував завдання в межах місії з підтримання свободи судноплавства в Ормузькій протоці, біля берегів Ірану.

Фрегат протиповітряної оборони HNLMS Evertsen (F805) вважається останнім із чотирьох у серії класу De Zeven Provinciën королівських ВМС Нідерландів. Він був спущений на воду у 2003 році. Основне завдання фрегатів цього класу – забезпечення протиповітряної оборони на морі. Довжина корабля – 144 метри, швидкість – 28 вузлів (51 км/год), екіпаж налічує 202 особи.

Ракетні кораблі Великої Британії та Нідерландів незабаром візьмуть участь у навчаннях країн НАТО Sea Guardian щодо стримування та боротьби з тероризмом на морі.

Нагадаємо:

  • 11 червня 2021 року до Чорного моря зайшов ракетний есмінець 6-го флоту США класу «Арлі Берк» USS Laboon (DDG 58) для проведення операцій морської безпеки в регіоні.
  • 14 червня 2021 року два ракетні кораблі країн НАТО увійшли до Чорного моря – есмінець ВМС Великої Британії «Дефендер» (HMS Defender, D36) і фрегат ППО ВМС Нідерландів «Евертсен» (HNLMS Evertsen, F805).