Можливе посилення санкцій щодо РФ – глава МЗС Польщі

Новини
санкции

Євросоюз не розглядає можливість послаблення економічних санкцій проти РФ. Обмежувальні заходи щодо Москви можуть бути посилені, оскільки російське керівництво не змінило свою поведінку.

Про це заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, пише Polskie Radio.

«З російського боку нічого не змінилося, тому послаблення, звичайно, не варіант, якщо очікувати змін, швидше посилення», – сказав міністр.

Рау додав, що під час дискусії з Білорусі в Раді ЄС глави МЗС закликали не розглядати білоруське питання у відриві від політики Москви.

«Тому що це ключ до розуміння цієї проблеми і цієї кризи», – уточнив він.

На думку Рау, Євросоюз повинен формувати відносини з Москвою починаючи з оцінки поваги прав людини і положення громадянського суспільства в Росії.

Європейський Союз продовжив ще на рік заборону на інвестування в окупований РФ Крим.

Санкції ЄС передбачають заборону на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим або Севастополь; туристичні послуги в Криму і Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти; експорт певних товарів і технологій в Крим, зокрема, в сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Нагадаємо:

  • Санкції щодо РФ через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.
  • 18 червня 2020 року Рада Європейського Союзу продовжила до 23 червня 2021 року діючу заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму.