Лідери ЄС підтримали продовження санкцій щодо РФ – журналіст

Новини
санкции

Лідери ЄС на саміті погодилися продовжити ще на пів року економічні санкції проти Росії, запроваджені за окупацію Криму і агресію на Донбасі.

Про це написав у Twitter кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

«На тлі всіх переговорів про висновки саміту щодо Росії вчора ввечері лідери ЄС також дали зелене світло для продовження на 6 місяців економічних санкцій проти Росії через анексію Криму та підтримку сепаратистів на сході України. Санкції тримаються вже 7 років», – написав він.

Лідери ЄС торкнулися майбутнього відносин з Росією на своєму травневому саміті і доручили Європейській комісії підготувати пропозиції для майбутніх взаємин з РФ, нагадує видання.

Європейський Союз продовжив ще на рік заборону на інвестування в окупований РФ Крим.

Санкції ЄС передбачають заборону на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим або Севастополь; туристичні послуги в Криму і Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти; експорт певних товарів і технологій в Крим, зокрема, в сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Нагадаємо:

  • Санкції щодо РФ через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.
  • 18 червня 2020 року Рада Європейського Союзу продовжила до 23 червня 2021 року діючу заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму.