«ЛНР» слідом за «ДНР» з 1 липня підвищує тарифи на комунальні послуги для населення

Новини
Фото: Depositphotos.com

«Адміністрація» так званої «ЛНР» з 1 липня підвищує тарифи на житлово-комунальні послуги для населення.

Відповідне рішення прийняв «уряд ЛНР», повідомляє сайт «Новости Донбасса».

Як зазначається, встановлено максимальну величину зростання тарифів на окремі види житлово-комунальних послуг для населення, бюджетних організацій і суб’єктів господарювання. Зокрема, на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій – 33%; послуги з поводження з твердими побутовими відходами – 50%; на послуги з централізованого опалення – 16%; на централізоване постачання гарячої води – 20%.

У той же час конкретні розміри тарифів на послуги з утримання житла для кожного будинку і щодо поводження з побутовими відходами в другому півріччі 2021 року буде встановлюватися розпорядженнями «адміністрацій» міст і районів ОРЛО.

З 1 липня також міняться тарифи для населення і за спожиту електроенергію. Збільшення ціни на електроенергію в середньому складе від 12 до 21 копійки за 1 кВт * год в залежності від обсягів її споживання.

Крім цього, на 4% підвищується ціна на газ для теплопостачальних підприємств, проте тарифи на природний газ для населення і суб’єктів господарювання залишаються незмінними.

Нагадаємо:

  • З 1 липня 2021 року «влада» так званої «ДНР» підвищує тарифи на житлово-комунальні послуги для населення. Загальне збільшення вартості «комунальної квитанції» в середньому складе близько 17%.