Україна не буде посилювати карантинні заходи на КПВВ Донбасу і Криму: тест і самоізоляція не потрібні

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: vostok-sos.org

Україна не буде посилювати карантинні заходи на контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі і на адмінкордоні з Кримом. При проходженні громадян через КПВВ тест і самоізоляція не потрібні.

Про це повідомив начальник відділу комунікації зі ЗМІ Держприкордонслужби України Олег Бойко сайту «Новости Донбасса».

Раніше Кабмін прийняв рішення, що з 2 липня українці та іноземці, які прибувають в Україну з Індії, Великої Британії і Північної Ірландії, Росії та Португалії, при в’їзді будуть проходити обов’язкове експрес-тестування на антиген коронавірусу. Це пов’язано із загрозою поширення більш небезпечного штаму коронавірусу «Дельта».

За інформацією міністерства охорони здоров’я, очікувалося, що нові правила торкнуться і КПВВ на Донбасі і біля Криму, однак Бойко це спростував. Також він підтвердив, що при виїзді з непідконтрольних територій продовжують діяти правила, прийняті Кабміном України 16 червня.

Зокрема, при перетині КПВВ і держкордону (за винятком названих вище 5 країн) від громадян не потрібно встановлювати додаток «Вдома», проходити самоізоляцію і здавати тест на коронавірус.

Разом з тим з 2 липня з більш жорсткими карантинними правилами, зумовленими штамом «Дельта», зіткнуться люди, що їдуть на підконтрольну Україні територію з ОРДЛО (або назад) через Росію.

Нагадаємо:

  • З 17 червня 2021 року для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки з цього дня на всій території України встановлена «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки. При перетині КПВВ українцям не потрібно встановлювати додаток «Вдома». Це передбачено постановою Кабміну України №611 від 16 червня 2021 року.