Жителям ОРДЛО в разі в’їзду в Україну через РФ потрібно здавати тести або йти на самоізоляцію

Новини
КПВВ
КПП «Мілове» на україно-російському кордоні Фото: facebook.com/oleh.slobodyan

Громадянам України з окупованого Донбасу, які в’їжджають в Україну через Росію, доведеться здавати експрес-тест на коронавірус в районі прикордонних пунктів пропуску через держкордон або проходити обов’язкову самоізоляцію після в’їзду на територію країни.

Жителі ОРДЛО підпадають під нові правила в’їзду в Україну навіть якщо вони їдуть транзитом через територію Росії, пояснили «Новостям Донбасса» в Держприкордонслужбі.

З 2 липня в Україні набрали чинності нові правила в’їзду в країну, пов’язані з загрозою поширення штаму «Дельта» коронавірусу. Зміни стосуються іноземців, громадян України та осіб без громадянства, які прибули з Індії, Великобританії, Росії та Португалії, які перебували на території цих країн не менш семи днів протягом останніх 14 днів.

Експрес-тест на визначення антигену коронавірусу має бути проведений в санітарних зонах біля пунктів пропуску через державний кордон України. Без негативного результату такого тесту громадяни України віком від 12 років підлягають обов’язковій самоізоляції чи обсервації.

За даними «Новостей Донбасса», експрес-тест на прикордонному пункті пропуску «Мілове» коштує 1500 гривень.

Як повідомлялось, Україна не буде посилювати карантинні заходи на контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі і на адмінкордоні з Кримом. При проходженні громадян через КПВВ тест і самоізоляція не потрібні.

Нагадаємо:

  • З 17 червня 2021 року для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки з цього дня на всій території України встановлена «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки. При перетині КПВВ українцям не потрібно встановлювати додаток «Вдома». Це передбачено постановою Кабміну України №611 від 16 червня 2021 року.