Росія на тлі «Сі Бриз-2021» посилює угруповання кораблів у Чорному морі

Новини
Фото: АрміяInform

Російські військові посилюють угруповання кораблів у Чорному морі за рахунок ракетного крейсера «Москва» і фрегата з крилатими ракетами «Калибр» «Адмирал Эссен», які повертаються після навчань з Середземного моря.

Про це повідомляє пресслужба Чорноморського флоту РФ.

За інформацією військових, кораблі здійснюють перехід з Середземного моря в пункт постійного базування в окупований Севастополь. Зараз вони проходять чорноморські протоки Дарданелли і Босфор.

«Після прибуття в Севастополь кораблі поповнять матеріальні запаси, проведуть плановий технічний огляд і продовжать виконання завдань», – повідомив ЧФ Росії.

РФ вивела в Чорне море весь корабельний склад свого Чорноморського флоту для спостереження за організованими США та Україною багатонаціональними навчаннями «Сі Бриз-2021», намагаючись таким чином продемонструвати готовність застосувати силу, хоча вона не співмірна з потенціалом країн, які беруть участь у маневрах.

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Нагадаємо:

  • 28 червня 2021 року в Одесі стартували щорічні міжнародні навчання «Сі Бриз-2021». Цього року навчання будуть наймасштабнішими за понад 20 років їх проведення. Головна ідея «Сі бриз-2021» – підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні. Навчання триватиме з 28 червня по 10 липня в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших південних районах України. В маневрах беруть участь біля 30 кораблів, катерів та суден, більше 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки.