РФ заблокувала розгляд питання відкриття КПВВ на Донбасі

Новини
штрафы
КПВВ «Станиця Луганська» з боку «ЛНР» Фото: ЛИЦ

РФ заблокувала розгляд питання розмінування ділянок на Донбасі та відкриття КПВВ. Російська сторона відмовляється розглядати питання розмінування 19 ділянок, що було погоджено ще влітку 2020 року в рамках роботи безпекової підгрупи ТКГ.

Йдеться у повідомленні Української делегації в ТКГ у Telegram.

Залишається невирішеним питанням доступу інспекції МАГАТЕ на тимчасово окуповані території для перевірки стану ядерних матеріалів на кількох об’єктах.

Україна також закликала РФ надати до наступного засідання ТГК актуалізовані списки утримуваних осіб для прискорення підготовки до проведення наступного етапу одночасного взаємного звільнення.

Україна не буде посилювати карантинні заходи на контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі і на адмінкордоні з Кримом. При проходженні громадян через КПВВ тест і самоізоляція не потрібні.

При виїзді з непідконтрольних територій продовжують діяти правила, прийняті Кабміном України 16 червня.

Зокрема, при перетині КПВВ і держкордону (за винятком названих вище 5 країн) від громадян не потрібно встановлювати додаток «Вдома», проходити самоізоляцію і здавати тест на коронавірус.

Разом з тим з 2 липня з більш жорсткими карантинними правилами, зумовленими штамом «Дельта», зіткнуться люди, що їдуть на підконтрольну Україні територію з ОРДЛО (або назад) через Росію.

Нагадаємо:

  • З 17 червня 2021 року для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки з цього дня на всій території України встановлена «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки. При перетині КПВВ українцям не потрібно встановлювати додаток «Вдома». Це передбачено постановою Кабміну України №611 від 16 червня 2021 року.