У кримській лікарні пацієнти заразилися COVID-19: їх виписали і відправили додому на громадському транспорті

Новини
Фото: УП

У Кіровській районній лікарні (ЦРЛ) в окупованому Криму пацієнти заразилися коронавірусом. Після підтвердження у них COVID-19 їх виписали з лікарні додому, куди вони добиралися на громадському транспорті.

Про це повідомляє громадська ініціатива Кримська медицина без обкладинки з посиланням на одного з пацієнтів.

Історію розповів пенсіонер, колишній пацієнт Кіровської ЦРЛ:

«30 червня я був госпіталізований в плановому порядку в Кіровську ЦРЛ, в відділення терапії. Попередньо здав тест на ПЛР, не дивлячись на наявність сертифікату про вакцинацію. Мене визначили в палату, в якій чотири людини. Нічого не віщувало біди, але в процесі спілкування сусіди по палаті розповіли, що до мого вступу з ними лежав чоловік, з підозрою на коронавірус (надалі діагноз підтвердився). Ніякої обробки, як розповіли мені сусіди, в палаті при цьому не проводилося. Постільна білизну поміняли, і все.

3 липня піднялася температура у одного з пацієнтів, з’явилися симптоми ГРВІ. 4 липня цей «букет» з’явився у мене. 5 липня взяли аналіз на коронавірус у хворого чоловіка. 6 липня прийшов результат аналізу – позитивний. Взяли аналіз на коронавірус у мене. І всій палаті сказали – їдьте додому, ми вас виписуємо!

П’ятеро людей, хтось потенційно, а хтось точно, заражених коронавірусом, поїхали додому до своїх родин, та ще й в громадському транспорті!

7 липня ми чекали, що подзвонять з лікарні і повідомлять результат аналізу. Не дочекалися. Подзвонили самі – результат позитивний. Ближче до вечора з лікарні все-таки подзвонили. Запитали – яка у мене температура, з ким я живу. Мабуть, уточнювали кого вже заразив у будинку.

8 липня приїхали з лікарні, запропонували їхати в ковідний госпіталь в смт. Леніно. Знаючи репутацію Ленінської ЦРЛ, їхати туди я відмовився, але погоджувався на будь-який інший госпіталь, тільки в них не виявилося місць. Написали схему лікування і запропонували приїхати завтра в Кіровську ЦРЛ і зробити рентген легенів!!! Навіть напрямок дали.

Потім були дзвінки на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я і довга розмова моєї дочки з заступником головлікаря Кіровської ЦРЛ, Карапетян С.К., яка всіляко намагалася згладити ситуацію і виправдатися. Навіть «заспокоїла», що всі винні будуть покарані. Мені від цих слів аж на душі полегшало. Головне ведь знайти, кого покарати. А що буде з нашим здоров’ям і здоров’ям окружающіх – це вже нікому не важливо», – розповів колишній пацієнт Кіровської ЦРЛ.

В окупованому Криму «влада» навмисно занижує статистику захворюваності і смертності від коронавірусу, а також приховує факти смерті медиків від COVID-19, повідомляла Кримська правозахисна група.

  • Як повідомили російські ЗМІ, вакцинація кримчан проводиться на добровільній основі за попереднім записом. Робити щеплення можна в поліклініках за місцем проживання. Препарат «Супутник V» вводиться в два етапи з інтервалом в 21 день. У 2021 році від коронавируса планують прищепити 60% населення Криму. Для цього до кінця лютого в Крим доставлять 84 тисячі доз вакцини від коронавируса.
  • Україна не буде закуповувати «Супутник V». Влада назвала російську вакцину  гібридною зброєю проти України.
  • Кримчани масово відмовляються від другого компонента російської вакцини від COVID-19: протягом останнього тижня число таких осіб досягла майже 5%, і становила 17 151 чоловік.