Німеччина братиме участь у всіх вимірах Кримської платформи. Можлива участь у саміті канцлера Меркель – Посол Анка Фельдгузен

Новини
Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний посол ФРН в Україні Фото: investigator.org.ua

Німеччина візьме участь у всіх трьох вимірах Кримської Платформи – урядовому, дипломатичному і експертному, щоб «Крим не зникав із  центру уваги міжнародної спільноти». Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен також не виключає участі  канцлера Ангели Меркель в саміті Кримської платформи 23 серпня. 

Про це Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні  повідомила в інтерв’ю  Центру журналістських розслідувань. 

«Я думаю, що ми будемо брати участь у трьох цих напрямках. Я ще дуже сподіваюсь, що пані Меркель буде залучена. Це щодо урядового виміру.  Щодо парламентського виміру: німецькі парламентарі точно будуть брати участь в цій ініціативі, тому що є в нас дуже багато парламентарів, які дуже зацікавлені в Україні. Україна просила нас взяти на себе ініціативу в сфері політики невизнання анексії Криму, і ми зараз це обговорюємо», – повідомила пані Посол.

Також, на її думку, німецькі think tank, які дуже активні в ФРН, братимуть участь в роботі експертної мережі Кримської Платформи. 

«У нас є програми, спрямовані на співпрацю між неурядовими організаціями і think tank. Тобто, я думаю, що це буде досить інтенсивна співпраця. І я дуже сподіваюсь, що ця платформа допоможе утримувати  Крим у центрі уваги, бо завжди є інші проблеми, інші виклики, але потрібно, щоб Крим не був забутий міжнародною спільнотою», – вважає Анка Фельдгузен. 

За словами Анки Фельдгузен, Кримська Платформа може бути доброю ідеєю, щоб залучити якомога більше країн до вирішення «кримського питання» і розширення кількості країн, що застосовують санкції.

«Зараз Кримом, в принципі, займаються друзі України. І це немало країн, але все ж таки обмежене коло – це ЄС, Сполучені Штати, Велика Британія, Канада і ще іноді декілька країн. Коли ми спілкувалися з українськими дипломатами, ми казали: намагайтеся, щоб інші країни, на інших континентах теж більше знали про Крим. Щоб більше країн застосовували ті ж санкції, які вже є. Я думаю, що це може бути одна із переваг цієї Платформи», – зазначила пані Посол.

Докладніше про  участь Німеччини в Саміті Кримської Платформи, санкційну політику ЄС щодо Росії та  розслідування порушень «кримських санкцій» у Німеччині   та  військове співробітництво читайте в інтерв’ю Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні Анки Фельдгузен: Кримська платформа – гарна ідея, аби більше країн підтримали Україну в питанні Криму і приєднались до санкцій(українською, англійською та російською мовами)  . 

Нагадаємо:

  • 23 вересня 2020 року президент Володимир Зеленський на загальних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН запросив друзів України долучитися до створення міжнародної платформи щодо деокупації Криму. 29 вересня Зеленський закликав депутатів Європарламенту до співпраці в створенні міжнародної платформи з деокупації Криму.
  • Установчий Саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня 2021 року в Києві, в якому візьмуть участь глави держав і урядів країн – партнерів України, члени парламентів і  представники експертних центрів.
  • За результатами Саміту  Кримської платформи планується підписання «Кримської хартії», що закріплюватиме політику невизнання спроби анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією.