Рада звільнила Авакова з посади очільника МВС

Новини
Верховна Рада України Фото: investigator.org.ua

Верховна Рада 15 липня задовольнила заяву Арсена Авакова про відставку та звільнила його з посади міністра внутрішніх справ України.

За відповідне рішення на пленарному засіданні парламенту проголосував 291 народний депутат, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію телеканалу «Рада».

Сам Аваков не був присутній у залі Верховної Ради при розгляді питання про його відставку.

Після того як Аваков подав 13 липня заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ нардепи з фракції «Слуга народу» обговорили це питання на засіданні фракції, на якому були присутні президент Володимир Зеленський, голова Офісу президента Андрій Єрмак та прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду міністра внутрішніх справ є голова Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Після засідання фракції він повідомив журналістам, що зголосився на пропозицію Зеленського очолити міністерство внутрішніх справ.

Нагадаємо:

  • 27 лютого 2014 року Арсен Аваков був призначений виконуючим обов’язки міністра внутрішніх справ України. Вперше його було призначено на посаду очільника МВС в складі уряду Арсенія Яценюка (2014-2016 рр.). У подальшому Аваков входив до складу урядів Володимира Гройсмана (2016-2019 рр.), Олексія Гончарука (2019-2020 рр.) і Дениса Шмигаля (2020-2021 рр.).