РНБО ввела санкції проти ще дев’яти українців із санкційного списку США – Данілов

Новини
Олексій Данилов, секретар РНБО України Фото: facebook.com/president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони вирішила запровадити санкції проти ще дев’яти громадян України, які перебувають у санкційному списку США.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання Ради, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію Офісу президента.

«Була прийнята частина санкцій проти громадян України, які знаходяться під санкціями США. Раніше ми вам доповідали – із 130 громадян, відносно яких було застосовано санкції (США – ред.), на сьогоднішній день померлими вже вважаються не три, а чотири, тобто 126 (залишилося – ред.). Попереднє рішення стосувалося санкцій (України – ред.) проти 100 осіб, лишилося 26. Сьогодні ми прийняли відповідне рішення щодо застосування санкцій стосовно дев’яти осіб. По решті осіб ми працюємо, в залежності від необхідності на наступних засідання РНБО таке рішення буде прийняте», – сказав Данілов.

Він не назвав призвіща людей проти яких були застосовані українські санкції, однак, відповідаючи на питання журналістів, уточнив, що у списку з дев’яти людей немає нардепів Андрія Деркача і Олександра Дубинського, а також олігарха Ігоря Коломойського.

Нагадаємо:

  • 4 червня 2021 року РНБО доручила провести перевірку даних 134 громадян України, проти яких США запровадили санкції. За її підсумками РНБО ухвалить в разі потреби відповідні рішення.
  • 6 липня 2021 року Олексій Данилов повідомив, що 18 червня РНБО запровадила санкції проти 100 українців, які перебувають під санкціями Міністерства фінансів США.