Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО про застосування санкцій проти шести людей та 10 компаній

Новини
Зеленский
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО від 16 липня про застосування санкцій проти шести людей та 10 компаній, серед яких російський ритейлер Wildberries, який запустили в Україні у вересні минулого року.

Санкції на три роки введені, зокрема, проти ТОВ Wildberries, а також його підрозділів в Україні, Польщі, Вірменії, Білорусі, Киргизькій Республіці, Казахстані, йдеться в указі №304/2021.

Ще санкції введені проти неприбуткових організацій «Офіційний репрезентаційний центр ДРН у Франції», «Асоціація представництва ДНР у Франції», «Асоціація Франція – Крим».

Серед обмежень – блокування активів, припинення транзиту ресурсів, перевезень територією України, заборонене виведення капіталів за межі та інші.

Щодо людей, то санкції на три роки запроваджуються проти чотирьох росіян – Тетяни Бакальчук та Владислава Бакальчука (співзасновники Wildberries), Андрія Ревяшка (директор з розвитку інформаційних технологій Wildberries), Олексія Кузьменка (керівник напрямку «книги» Wildberries).

Ще під санкції потрапили французи – Фаяр Жераль-Юбер, засновник некомерційної організації «Офіційний репрезентаційний центр ДНР у Франції» та Неан Крістель, співробітниці так званого «Міжнародного пресцентру Doni». Вона проживає у Донецьку.

Міжнародна асоціація «Друзів Криму» була створена російськими урядовими структурами в окупованому Криму у 2017 році з метою легалізації незаконного «референдуму» і подальшої спроби РФ анексувати  Крим, скасування західних санкцій проти РФ та зняття «кримського питання» зі світового порядку денного.

Центр журналістських розслідувань у циклі «Друзі окупації Криму» розкриває імена агентів впливу Кремля у різних країнах та джерела фінансування їхніх організацій.

Детальніше читайте в матеріалі ЦЖР Mon amie. «Друзі окупації Криму» у Франції

Нагадаємо:

  • 4 червня 2021 року РНБО доручила провести перевірку даних 134 громадян України, проти яких США запровадили санкції. За її підсумками РНБО ухвалить в разі потреби відповідні рішення.
  • 6 липня 2021 року Олексій Данилов повідомив, що 18 червня РНБО запровадила санкції проти 100 українців, які перебувають під санкціями Міністерства фінансів США.